Het wassen en strijken van overhemden

Tot voor enkele jaren was het wassen en vooral het strijken van overhemden een heel karwei. Overhemden kwamen vaak volledig verkreukeld uit de wasmachine en na het drogen aan de waslijn moest je flink met het strijkijzer aan de slag om het overhemd weer te fatsoeneren. Gelukkig werd hier al tientallen jaren geleden wat op gevonden. Het overhemdmerk Eterna ontdekte een manier om de stof waar overhemden van worden gemaakt zodanig te bewerken dat deze veel minder kreukt. Eterna is op dit punt nog steeds de marktleider, al hebben tegenwoordig veel merken deze techniek gekopieerd.

Een overhemd hoef je vaak niet meer te strijken
Tegenwoordig zijn ook goedkopere merken overhemden gemaakt van strijkvrij materiaal. Hierdoor hoef je de overhemden na het uitwassen niet meer te strijken. Je kunt ze laten drogen aan e waslijn of in de wasdroger en daarna kunnen ze meteen de kast in. Dit scheelt heel veel tijd, en heeft ervoor gezorgd dat menig huisvrouw tijd overhoudt voor andere dingen. Maar zeker nu in veel gezinnen beide partners werken is dit natuurlijk een uitkomst. Aan strijken werd vroeger veel tijd besteed maar dit is in de loop der jaren veel minder geworden.

Strijkvrije overhemden zijn overal te koop
In veel winkels kun je strijkvrije overhemden kopen en ook online zijn ze vrij gemakkelijk te vinden. Je zoekt ze met je zoekmachine of op de website van een webwinkel voor kleding. Veel goede merken overhemden hebben strijkvrije overhemden in de collectie, dit wordt meestal vermeld in de productbeschrijving zodat je zeker weet dat je een strijkvrij overhemd koopt. Als de beschrijving niet duidelijk is kun je altijd nog informeren bij de klantenservice van de desbetreffende webwinkel.

Dit bericht is geplaatst in Overhemden grote maten. Bookmark de permalink.