Een overhemd kun je altijd dragen

Een overhemd is een kledingstuk dat je bij iedere gelegenheid kunt dragen. Of je nu naar je werk gaat of thuis bent, een overhemd kan altijd. Er zijn kledingstukken die je niet in alle gevallen naar je werk kunt aantrekken zoals een trui of een T-shirt. Er zijn functies waar dat niet kan omdat je geacht wordt om je representatief te kleden. Dit kan soms nodig zijn door de aard van het werk dat je doet of de hoogte van je functie. De directeur van een groter bedrijf kan het zich niet veroorloven om in een T-shirt op zijn werk te verschijnen, tenzij het bij de jaarlijkse personeelsbarbecue is. Een overhemd is dan toch echt noodzakelijk om het nodige gezag en respect af te dwingen.

Je wordt sneller serieus genomen als je goed gekleed gaat
Als je wilt dat anderen je serieus nemen in je werk, dan is het belangrijk dat je goed gekleed voor de dag komt. Een overhemd dragen is voor heren dan bijna een must. Een stropdas is niet altijd noodzakelijk, dit hangt af van de sfeer en de gebruiken binnen het bedrijf. Tegenwoordig kan zelfs de minister-president zonder stropdas verschijnen als de gelegenheid niet al te formeel is, de regels zijn wat dat betreft wel wat versoepeld. Maar tijdens persconferenties en andere officiële gelegenheden zal de premier altijd een overhemd en een stropdas met een colbert dragen. De foto’s van een persmoment kunnen immers de hele wereld over gaan en dan wil je als hoogwaardigheidsbekleder wel goed voor de dag komen.

Een overhemd is soms verplicht
Draag je een uniform waarvan een overhemd deel uitmaakt dan ben je uiteraard verplicht dit te dragen. Keus voor wat betreft de kleur heb je niet. Maar ook in andere kantoorfuncties zoals publieksfuncties bij de overheid en het bankwezen vereisen dat er een overhemd wordt gedragen.

Dit bericht is geplaatst in Overhemden grote maten. Bookmark de permalink.