Niet alleen de juiste maat bepaalt of een overhemd mooi is

In tegenstelling tot bijvoorbeeld T-shirts is er bij het overhemd meer nodig om van een goed item te kunnen spreken dan alleen maar de juiste maat kiezen. Er zijn namelijk heel veel overhemden die weliswaar perfect zitten, maar in zijn geheel niet juist zijn voor de persoon die het draagt. Daarom is het belangrijk om te weten waar verder nog op gelet moet worden bij het aanschaffen van een overhemd om te zorgen dat het in ieder geval perfect zal staan. Een simpele tip is dan dat het moet combineren met de andere kledingstukken. Er is echter meer.

De juiste stof
Wat veel mensen niet beseffen is dat stof een hele belangrijke rol speelt in de mate waarin een kledingstuk bij iemand past of niet. Het gaat dan niet over de eventuele aanwezigheid van allergie├źn of iets dergelijks. Ook is het simpelweg zo dat sommige stoffen niet bij de uitstraling van sommige mensen passen. Het is dus belangrijk voor jezelf dat je uitvindt wat wel en niet bij jou als persoon past. Dit kan namelijk heel veel voor jou betekenen. Hoe beter je weet wat bij jou past en wat niet, hoe beter je je garderobe kunt samenstellen vol mooie overhemden.

Het ontwerp
Het is daarnaast natuurlijk ook belangrijk om enige kennis van kleuren en patronen te hebben. Hiermee kan je namelijk een overhemd maken of breken als persoon. Denk bijvoorbeeld ook aan wat horizontale of verticale strepen kunnen doen voor jou met jouw postuur. Dit kan heel goed helpen, maar het kan juist ook heel negatief uitpakken. Het is natuurlijk belangrijk om hier kennis van te hebben zodat je geen miskopen doet wanneer je overhemden gaat aanschaffen. Wie weet welk patroon en welke kleur bij hem past zal altijd in het voordeel zijn.

Dit bericht is geplaatst in Overhemden grote maten. Bookmark de permalink.