Bretels dragen over een overhemd

De bretels zijn de laatste jaren weer terug in kijker gekomen. Onder andere door de manier waarop een aantal bekende mensen ze droegen. Het leek in eerste instantie om een modetrend te gaan, maar inmiddels kan gesteld worden dat de trend is overgegaan in een blijvend verschijnsel. Wanneer je ook graag bretels aan je garderobe zou willen toevoegen, dan is het wel goed om te weten hoe je deze het beste zou kunnen dragen. Er zijn namelijk wel een aantal zaken waar je op moet letten. Wanneer je hier echter oog voor houdt, dan kunnen bretels sterk voor jou werken.

Het één of het ander
Bedenk je goed dat bretels niet alleen voor de sier zijn. Ze hebben ook echt een functie. Dit is ook bij anderen bekend. Wanneer je dus bretels draagt, laat dan de riem achterwege. Dit is namelijk dubbelop. Beide zijn er om de broek op zijn plaats te houden. Als je een riem draagt, dan zal iedereen zien dat de bretels er slechts voor de sier zitten. Hoewel het belangrijk is dat ze er goed uitzien, is het wel belangrijk dat ze subtiel blijven. Voorkom dus dat beide accessoires tegelijkertijd worden gedragen. Laat dit bijvoorbeeld van de verdere outfit afhangen.

Wees compleet
We een echte goede breteldrager wil worden, zal een beetje extra werk moeten doen om het helemaal te perfectioneren. In de oude tijden werden bretels aan de binnenzijde van de broek vastgemaakt. Daarom vind je in sommige broeken nog altijd de knoopjes aan de binnenzijde. Je kunt deze er ook zelf aan zetten natuurlijk. Zoals je je overhemd en broek bij elkaar matcht, zo kan je ook je bretels erbij zoeken. Zorg ervoor dat alles een geheel vormt. Dit is een belangrijke voorwaarde om succes te hebben op modegebied. Je kunt ook nadenken over het dragen van een jasje om het iets subtieler te maken.

Dit bericht is geplaatst in Overhemden grote maten. Bookmark de permalink.