Met of zonder stropdas?

Is de stropdas nu echt altijd nodig als je een overhemd tijdens werkuren draagt? Zijn er geen mogelijkheden om er goed verzorgd uit te zien zonder dat er een stropdas op het overhemd gepast moet worden? Een stropdas kan namelijk letterlijk zo nu en dan als een strop voelen. Wanneer er dus een mogelijkheid zou bestaan waarbij je iets meer lucht kunt hebben, dan zou dit zeer welkom zijn. Gelukkig zijn er inderdaad een aantal opties om dit voor elkaar te krijgen. En dan gaat het niet over een alternatief zoals bijvoorbeeld de vlinderdas. Dit is immers exact hetzelfde.

Kleurcombinaties
Een goed alternatief is het kiezen van een overhemd waarin een kleur combinatie zit. Dit betekent niet dat je nu dus op zoek moet naar allerlei overhemden met wilde motieven. Het beste is het als het er subtiel uitziet. Denk bijvoorbeeld aan een mooi hemd met een dun streepje. Het beste is het als de kleur van het streep je terugkomt in de knoopjes. Dit geeft je namelijk een reden om de das achterwege te laten en de knopen te tonen. Dit hoort immers bij de uitstraling van het overhemd. Een mooie dunne pinstripe op een wit of een lichtblauw overhemd kan heel veel goeds doen.

Afwijkende afwerking
Hetzelfde geldt voor overhemden waarbij voor afwijkende afwerking is gekozen. Je kent ze wel. Het zijn de overhemden waarvan bijvoorbeeld de manchetten, de kraag of bij de knoopjes in een afwijkende kleur zijn geweven. Ook dit heeft een vergelijkbaar effect als de anders gekleurde knoopjes. Het is alsof de stropdas dan in het overhemd zelf verwerkt zit. Daardoor is het vaak niet nodig om nog eens een das eroverheen te dragen. Dit type overhemden doet het vaak goed op evenementen waar de dresscode business casual is. Je ziet er net uit, maar wel speels en modieus.

Dit bericht is geplaatst in Overhemden grote maten. Bookmark de permalink.