Overhemden met specifieke kenmerken

Als er één ding belangrijk is aan het overhemd voor de man, dan is het wel dat hij perfect moet zitten. Anders dan bij bijvoorbeeld truien is een slechte pasvorm funest voor je voorkomen. Dat maakt het echter wel wat lastiger voor allerlei mensen die specifieke eisen aan het kleding moeten stellen, bijvoorbeeld omdat ze net iets langer zijn dan de gemiddelde man. Daarom komen er steeds meer overhemden op de markt waar extra aandacht is besteed op dit soort vlakken. Daarmee kan gezorgd worden dat iedereen zich op zijn allerbest kan tonen. Dit zijn een aantal voorbeelden.

Een overhemd met extra lange mouwen
Een goed voorbeeld van een probleem waar veel mannen last van hadden was dat van de lengte van de mouw. Een te korte mouw bij een overhemd is te vergelijken met de zogenaamde hoogwater broek die eigenlijk veel te kort is. Het overhemd met de net iets langere mouw is daarom zeer populair. Dit is onder andere gekomen doordat het overhemd niet per definitie meer onder het jasje van een pak of onder een colbertje hoeft te verdwijnen. Het kan op zichzelf al een mooie nette uitstraling geven. Een goede pasvorm is dan wel essentieel.

Lange maten
Vergelijkbaar met de net iets langere mouw is er tegenwoordig ook steeds meer aandacht voor het overhemd in een langere maat. Dit is iets anders dan een grote maat. Dit was namelijk het probleem waar veel lange mannen tegenaan liepen. Zij hadden een overhemd in een grote maat nodig vanwege hun lengte, maar wanneer zij het aantrokken leek het wel alsof zij zich moesten omwikkelen in een parachute. De omvang was namelijk ook heel groot. Daardoor waren de verhoudingen voor lange mannen onjuist. Tegenwoordig is dit wel anders. Veel overhemden hebben wel de lengte van een grote maat, maar niet meer de omvang.

Dit bericht is geplaatst in Overhemden grote maten. Bookmark de permalink.