Simpele trucs die de kwaliteit van het overhemd behouden

Het is belangrijk dat een overhemd ook na een aantal keren dragen nog altijd goed blijft passen en goed in model blijft. Het gebeurt echter maar al te vaak dat dit niet het geval is. Dit komt dan omdat met een aantal zaken niet goed is omgesprongen. Aan de hand van een aantal simpele trucs is dit echter in grote mate te voorkomen. Wanneer je deze trucs toepast, dan zal je overhemd veel langer eruit blijven zien alsof hij net uit de verpakking is gekomen. Dit klinkt natuurlijk erg aantrekkelijk als overhemddrager.

Koud water gebruiken
Het gebruik van koud water op verschillende momenten in e levenscyclus van een overhemd kan de levensduur flink verlengen. Zo is het bijvoorbeeld een goed idee om het overhemd de allereerste keer eerst te laten weken in een bak met koud water. Wanneer dit een kwartier wordt gedaan, dan zal daarna de kleur voor altijd net iets beter beschermd blijven. Ook het wassen kan vaak beter op een lagere temperatuur gebeuren. Daarmee worden de stoffen beter beschermd. Zeker voor katoen is het beter om het water zo koel mogelijk te houden. Ook met het oog op de kleur.

Direct aan de slag
Een andere belangrijke tip is dat een overhemd altijd voorrang moet krijgen zodra het in de was gaat. Dit betekent dat hij direct gewassen moet worden, direct gedroogd en eventueel direct gestreken. Ook na het strijken moet het niet terzijde worden geschoven, maar direct in de kast worden gehangen. Hoe meer het overhemd direct door de wascyclus wordt gehaald, hoe beter de kwaliteit blijft. Dit voorkomt bijvoorbeeld dat het te veel gaat kreuken. Dit is immers de grootste ergernis van veel mannen als het gaat om overhemden. Hoe strakker het blijft, hoe beter dat is. Deze simpele truc kan daar veel aan bijdragen.

Dit bericht is geplaatst in Overhemden grote maten. Bookmark de permalink.