Vlinderdas of stropdas?

Om je kledingkeuze voor een bepaalde dag echt compleet te maken is het belangrijk dat je naast het juiste overhemd ook de juiste das kiest. Het gaat dan niet alleen om bijvoorbeeld de kleur of het motief, maar vooral ook over de keuze tussen een vlinderdas en een stropdas. Over het algemeen grijpen mannen namelijk terug op de veilige stropdas. Terwijl er ook voldoende redenen zijn om een vlinderdas te dragen. Er zijn namelijk veel meer gelegenheden dan trouwerijen en chique gala’s alleen waar de vlinderdas zeer goed tot zijn recht kan komen. Je moet er alleen wel voor open durven staan.

Speelse kant
Met een vlinderdas laat je eigenlijk een speelse kant van jezelf zien. Dit is dan ook de reden waarom men vaker voor de stropdas kiest. Mannen zijn vaak bang dat de vlinderdas hen te kinderlijk makt. Terwijl dit toch zeker niet het geval hoeft te zijn. De keuze voor het soort das is daarin bijvoorbeeld zeer belangrijk. Een das vol grote witte stippen geeft een andere boodschap af dan een effen vlinderdas in een zachte kleur. Wanneer de gelegenheid dus formeel, maar niet stijf is, dan kan de vlinderdas een zeer waardige vervanger voor de stropdas zijn.

Praktische redenen
Er kunnen ook praktische redenen zijn waarom de vlinderdas een betere keuze is dan de stropdas. De vlinderdas is namelijk behoorlijk compact terwijl de stropdas vrij hangt. Dit kan in sommige situaties simpelweg betekenen dat de stropdas ronduit in de weg hangt. Een vlinderdas zal dit probleem nooit geven. Om die reden kan het dus een zeer aantrekkelijke overweging zijn om uit praktisch oogpunt de vlinderdas tot vast onderdeel van de outfit te maken. Zo zijn bijvoorbeeld ook vele wetenschappers overstag gegaan. De vlinderdas gaf hen net iets meer vrijheid om hun werk naar behoren te kunnen doen.

Dit bericht is geplaatst in Overhemden grote maten. Bookmark de permalink.