Het overhemd voor de vrije tijd

Waar de effen overhemden het over het algemeen op de werkvloer winnen, daar doet een heel ander soort overhemden het juist goed als vrijetijdskledingstuk. Juist om minder saai en formeel over te komen zijn overhemden die alles behalve effen zijn, zijn zeer in trek om boven bijvoorbeeld een goed zittende spijkerbroek te dragen. Toch is niet elk overhemd voor iedereen weggelegd. Het is dus belangrijk dat je goed weet hoe je een overhemd dat je op je vrije zaterdagmiddag kunt dragen kiest. Ook in je vrije tijd wil je er immers goed verzorgd uitzien.

Hip, maar met mate
Wanneer je een overhemd kiest, neem dan iets dat past bij de huidige trends. Let er wel op dat je daarbij ook let op je eigen persoonlijkheid en de plek waar je je op dat moment in het leven bevindt. Je kunt dus best een hip overhemd uit de schappen pakken, maar pas het wel even om na te gaan of het ook bij bijvoorbeeld jouw persoonlijkheid past. Een mooi geruit overhemd kan bijvoorbeeld bijna niet verkeerd zijn. Zeker niet wanneer je kleuren als wit en bordeauxrood met elkaar combineert. Dit past perfect bij een goede jeans of een vrijetijdspantalon.

Maten in de gaten houden
Wat voor het meer zakelijke, formele overhemd geldt, is ook van toepassing op vrijetijdskleding. De maten zijn dus eigenlijk op dezelfde wijze door te voeren. Wel is het zo dat een klein beetje oversized geen probleem is wanneer het kleding voor de vrije uurtjes betreft. Dit ziet er zelfs vaak iets meer ontspannen uit dan wanneer men strak gesoigneerd op zaterdagmiddag boodschappen gaat doen. Neem dus ook in je overweging mee of je niet toch voor een overhemd moet gaan dat net iets minder strak getailleerd is wanneer je gaat winkelen voor een vrijetijdsgarderobe.

Dit bericht is geplaatst in Overhemden grote maten. Bookmark de permalink.