De verschillen tussen de stoffen van overhemden

Overhemden kunnen niet alleen van kleur, maat en pasvorm verschillen. Ook de stof waarvan het overhemd gemaakt is speelt een belangrijke rol. De ene stof is namelijk veel meer geschikt voor casual kleding terwijl de andere stof juist per definitie zakelijkheid uitstraalt. Wanneer je dus een overhemd met een bepaald doel koopt, dan is het goed om te weten welke stof daar het beste bij past en waarom dit zo is. Er zijn namelijk flink wat verschillen aan te wijzen waar het gaat om de stoffen van overhemden. Hier zijn een aantal voorbeelden van.

Een linnen overhemd
Een goed voorbeeld van een overhemd dat het goed doet in een casual garderobe is het linnen overhemd. Dit zit lekker en ziet er mooi uit. Het kreukt echter wel wat meer dan andere stoffen. Daarom past het ook zo goed in een vrijetijdskledingkeuze. Je gaat er namelijk wat speelser en meer vrijgevochten uitzien met een linnen overhemd aan. Dit werkt in de stad natuurlijk een stuk beter dan op kantoor. Dit is dan ook de reden waarom je zelden linnen overhemden onder een pak zult aantreffen tijdens kantooruren, maar je ze des te meer tegenkomt op zomerse vrijdagavonden.

Oxford stof
Een stof die van naam misschien wat minder bekend is, maar juist wel er vaak terugkomt in overhemden is Oxford stof. Dit is het materiaal waarvan de echte zachte, comfortabele overhemden worden gemaakt. Deze stof wordt veel vaker gebruikt voor kwalitatief hoogwaardige overhemden die er goed verzorgd uit moeten zien. Waar linnen dus niet zo snel op de werkvloer zal verschijnen is dit voor Oxford juist veel meer wel het geval. Juist door de hoge kwaliteit kan het goed passen in een formele kledingstijl. Dus onder het pak komt de Oxford stof misschien wel het best tot zijn recht.

Dit bericht is geplaatst in Overhemden grote maten. Bookmark de permalink.