De kracht van een passend overhemd

Hoe kan het toch dat een man in een passend overhemd altijd een streepje voor lijkt te hebben? Waarom maakt het niet uit wat een man kan of hoe hij eruit ziet wanneer hij zich in een goed zittend overhemd heeft gestoken? De kracht van een overhemd is onmiskenbaar. Het is niet voor niets dat bij alle formele gelegenheden, zowel in het zakenleven als priv├ę, het overhemd al zeker honderd jaar de boventoon voert. Maar wat is deze kracht van het overhemd nu eigenlijk? Geldt dit voor iedereen? Hoe kan je er voordeel uit halen?

Verzorgd
Het belangrijkste aspect van een goed zittend overhemd is dat het er van nature verzorgd uitziet. Zelfs wanneer je verder niet zo veel aandacht aan je uiterlijk hebt kunnen besteden zorgt een goed overhemd er altijd voor dat je er direct beter uit gaat zien. Dit schept een bepaalde mate van vertrouwen. Wie er keurig uitziet heeft zijn zaken op orde, dit is de associatie die mensen hiermee hebben. Wie de juiste maat draagt en de mouwen op maat heeft, heeft dan al direct het halve werk gedaan. Het kan dan ook om allerlei soorten overhemden gaan, of het nu een casual overhemd of een zakelijk exemplaar is doet niet ter zake.

Pasvormen
Het aantal pasvormen van overhemden is de afgelopen jaren drastisch toegenomen. Daardoor lijkt het misschien een flinke klus om een goed overhemd te vinden, maar dit heeft de kans dat jij een exemplaar vindt dat als gegoten zit wel flink doen toenemen. Voor elk type postuur is nu immers een juiste pasvorm te vinden. Want ook als je niet aan het ideaalbeeld voldoet kan je met een goed passend overhemd heel veel voordeel bereiken. Het is dus goed om altijd even extra aandacht aan het passen te besteden en te kijken of de ene pasvorm niet toch beter is dan de andere.

Dit bericht is geplaatst in Overhemden grote maten. Bookmark de permalink.