Wat is het beste overhemd voor een business casual stijl?

Het is misschien wel de makkelijkste dresscode die het moeilijkste in te vullen is. Bij business casual denk je heel veel vrijheid te hebben. Toch is het juist heel moeilijk om er representatief en toegankelijk tegelijk uit te zien. Welk overhemd kies je hier bijvoorbeeld voor, het zakelijke of juist toch het meer vrijzinnige? Om daar een duidelijke lijn in te scheppen is het goed om wat dieper in te gaan op wat business casual nu eigenlijk is en hoe je hier mee om moet gaan. Zo kan je voorkomen dat je de verkeerde keuze maakt.

Meer business dan casual
Het is niet voor niets dat het woord business voorop staat bij deze dresscode. Ga er dus altijd vanuit dat de formele kant een beetje meer de overhand moet hebben. Dit geldt dus ook voor het overhemd. Hou dit liever wat zakelijker. Een mooi, kwalitatief hoogwaardig overhemd heeft altijd de voorkeur. Dat er iets meer met kleuren gespeeld kan worden staat buiten kijf. Een effen overhemd in een wat hardere kleur die je op kantoor niet zou dragen kan het hier juist wel goed doen. Zolang je maar wel zorgt dat het goed past bij de rest van de kleding die je kiest.

De stof en de vorm
Kies toch vooral ook voor stoffen die je wat eerder ziet in zakelijke outfits. Linnen kan best mooi zijn, maar brengt natuurlijk wel een klein risico met zich mee. Het is dus misschien wel beter om toch voor katoen te kiezen. Zorg ook dat het overhemd goed passend is. Je wilt niet in een parachute gestoken worden. Hoe beter het overhemd past, hoe mooier dat eruit zal zien. Let dus ook goed op de lengte van de mouwen. Ook de kraag is belangrijk, vooral ook omdat je niet per se een stropdas zal dragen. Een mooie button down kraag kan heel goed staan in deze kledingstijl.

Dit bericht is geplaatst in Overhemden grote maten. Bookmark de permalink.