Overhemden voor de zomer

Het is altijd weer een dilemma voor de goedgeklede man. Welke overhemden draag je in de zomer? En vooral, hoe draag je ze? Je wilt er immers net zo strak als altijd uitzien, maar tegelijkertijd wil je wel gepast gekleed zijn voor de weersomstandigheden. Dit gaat niet altijd even gemakkelijk samen. Zeker niet op de werkvloer, maar ook in de vrije tijd kan het lastig zijn, Er zijn dan ook verschillende opties waar je rekening mee kunt houden. Het gaat dan natuurlijk vooral over de manier waarop je met je mouwen omgaat. Een aantal tips kunnen helpen.

Op de werkvloer
Op de werkvloer moet je vooral professioneel blijven. Laat je daarom niet te veel verleiden om iets anders te doen dan je normaal gesproken zou doen. Je kunt er wel voor kiezen om een wat luchtigere stof te kiezen. Bijvoorbeeld een stof die wat minder dik geweven is waardoor het allemaal net even iets comfortabeler is met warm weer. Kleuren, motiefjes en andere vrijetijdsidee├źn hebben echter geen plek op de werkvloer. De keuze voor een overhemd is dus eigenlijk niet zo heel moeilijk. Denk er wel aan dat je misschien iets vaker je jasje uit zal doen op warme dagen.

In de vrije tijd
In je vrije uurtjes is het een heel ander verhaal. Nu kan je lekker gaan experimenteren met allerlei mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld eens aan een mooi overhemd met korte mouwen. Dit kan in bepaalde combinaties echt heel goed tot zijn recht komen. Vind je dit niet direct aantrekkelijk, denk er dan eens aan om de manchetten om te slaan. Hiermee kan je ook direct de zomeravond aan. Als het koeler wordt kan je namelijk gewoon je mouwen weer terug op de originele lengte brengen. Dit is natuurlijk zeer aantrekkelijk. Je kunt dit bovendien met allerlei soorten overhemden doen.

Dit bericht is geplaatst in Overhemden grote maten. Bookmark de permalink.