De waarde van een onderhemd

Vergis je niet, het onderhemd is net zo belangrijk als het overhemd. Bedenk je maar eens hoe vaak je in je leven eigenlijk zonder onderhemd de deur uit bent gegaan. Waarschijnlijk heb je dit zelfs nog nooit gedaan. Het is daarom dan ook belangrijk dat je als man de waarde van het onderhemd wat beter leert inschatten. Het zou eigenlijk zo moeten zijn dat er in het kiezen en kopen van een onderhemd net zo veel aandacht gestoken zou moeten worden als je bij een overhemd doet. Er zijn namelijk een aantal dingen waar je op moet letten als consument.

Complementair
Een goed overhemd en een hoogwaardig onderhemd zijn complementair aan elkaar. Door het juiste onderhemd onder je overhemd te passen gaat het overhemd er alleen maar nog beter uitzien. Kies dus ook hier geen veel te wijd of veel te groot exemplaar. Wanneer het precies passend is, dan is het pas echt goed. Dit komt namelijk ook de manier waarop je overhemd komt te zitten ten goede. Je wilt immers niet dat het uit zijn verband wordt getrokken omdat er veel te veel stof onder verborgen moet worden. In de ideale situatie koop je je overhemd en onderhemd tegelijk zodat je altijd het juiste setje hebt.

Praktisch
Een ander belangrijk punt is de praktische kant ervan. Een katoenen onderhemd kan bijvoorbeeld zorgen dat transpiratieplekken niet te zien zijn op je overhemd, simpelweg omdat ze vocht opnemen. Het is daarom ook belangrijk dat je goed op de kwaliteit van het onderhemd let. Dit is ook met het oog op meerdere keren dragen belangrijk. De goedkopere onderhemden willen nog weleens snel vergelen en de elastieken in de boordjes willen nog wel eens hun kracht na één of twee wasbeurten verliezen. Dit is natuurlijk niet mooi en dit moet dan ook voorkomen worden.

Dit bericht is geplaatst in Overhemden grote maten. Bookmark de permalink.