Een overhemd dat altijd kan

Over het algemeen hebben overhemden een specifieke functie. Het ene overhemd is bestemd voor de werkvloer, het andere juist voor de vrije tijd. Dit kan met allerlei zaken te maken hebben. Denk bijvoorbeeld aan de kleur, de vorm en het motief. Daarnaast kan dit natuurlijk afhangen van de kwaliteit van het overhemd. Toch is er ook een specifiek type overhemd dat eigenlijk altijd gedragen kan worden. Het is namelijk stijlvol genoeg voor op de werkvloer, maar speels genoeg voor de vrije uren. Het gaat dan natuurlijk over het visgraat overhemd. Dit is het overhemd dat altijd kan.

Kwaliteit
Door de manier waarop visgraat overhemden gemaakt worden zijn ze vaak wat sterker dan andere soorten overhemden. Dit betekent dus dat ze veel langer mee kunnen gaan. Dit is te danken aan de techniek waarbij de weving erg dicht op elkaar zit. De overhemden zijn daardoor van een veel betere kwaliteit. Dit is vooral belangrijk voor wie het wil dragen in een zakelijke setting. Je kunt immers niet ontkennen dat de kwaliteit van het overhemd ook ten goede komt aan de uitstraling die je zelf hebt. Om die reden is dit type overhemd dan ook al vele jaren populair onder zakenlieden.

Speels
Het is echter ook zo dat de weving zorgt voor een bepaalde speelsheid in het overhemd. De weef is namelijk zo dat het de omgekeerde V-vorm toont. Dit lijkt op een visgraat en daar komt dan ook de naam vandaan. Dit motiefje is subtiel, maar zorgt er wel voor dat het er net iets minder strak en formeel uitziet dan een effen overhemd. Daardoor kan het ook heel goed staan in een casual kledingstijl. Het visgraat overhemd kan dus overdag succesvol zijn op de wekvloer en ’s avonds goed scoren in de kroeg. Dit is voor de man natuurlijk wel zo gemakkelijk.

Dit bericht is geplaatst in Overhemden grote maten. Bookmark de permalink.