Het juiste overhemd voor elke gelegenheid

Overhemden passen eigenlijk overal bij. Aan de andere kant is het echter wel zo dat niet elk overhemd geschikt is voor elke gelegenheid. Je moet hier dus wel een goed onderscheid in maken. Het kan heel belangrijk zijn om te weten welk soort overhemd het best bij welk soort gelegenheid past. Een eerste indruk kan je immers nooit meer ongedaan maken, dus moet je zorgen dat het ook gelijk de goede indruk is. Om je een idee te geven van wat je in welke situatie moet doen is het belangrijk jezelf een paar simpele vragen te stellen als je iets uitzoekt.

Zakelijk blijven
Wanneer je een overhemd voor een zakelijke aangelegenheid moet kiezen, hou het dan zo simpel mogelijk. Zo is het belangrijk dat het overhemd in ieder geval effen is, in één kleur dus. Daarbij kan je het best kiezen voor neutrale kleuren zoals lichtblauw of wit. De kans dat je het dan verkeerd doet is wel heel erg klein. Bovendien passen deze overhemden eigenlijk bij elk pak of op elke nette pantalon. Daardoor weet je dus dat je altijd goed zit. Mannen die zakelijk succesvol zijn maken het zichzelf bovendien vaak niet te moeilijk. Houd het daarom simpel als je iets kiest.

Vrije tijd
Wanneer je een overhemd kiest buiten werktijden om, dan heb je natuurlijk wel wat meer vrijheid. Je kunt bijvoorbeeld wat meer spelen met de kleuren en iets vrolijks kiezen. Ook kan je bijvoorbeeld de keuze maken om overhemden met een motief erin aan te trekken. Populair is bijvoorbeeld het ruitje. Dit is bijna niet meer weg te denken uit het overgrote deel van de mannen garderobes. Let er hierbij wel op dat het past bij de verdere kledingstukken die je uitkiest. De kleuren moeten bijvoorbeeld wel gewoon bij elkaar passen. Het is niet zo dat je alles bij elkaar kunt combineren.

Dit bericht is geplaatst in Overhemden grote maten. Bookmark de permalink.