Een overhemd dat past

Wie goed zijn maten meet, kan een overhemd vinden dat als gegoten zit. Er zijn namelijk overhemden in allerlei soorten pasvormen te vinden. Om beter inzicht hierin te krijgen is het goed om te leren wat hier nu eigenlijk de verschillen tussen zijn. Dit is onder andere belangrijk omdat er steeds meer pasvormen bij komen. Het kan best zijn dat je daardoor niet goed weet wat voor jou nu de beste opties zijn. Er is onderscheid te maken tussen de drie basispasvormen en daaronder zijn dan weer variaties hierop te vinden. Zo kan dus voor elk postuur het beste overhemd worden gevonden.

Recht of getailleerd
Het belangrijkste verschil waar het om overhemden gaat is of je een recht overhemd of een getailleerd overhemd kiest. De getailleerde overhemden zijn de overhemden die enigszins naar binnen lopen. Rechte overhemden zijn de zogenaamde regular fit overhemden. Dit is het traditionele model dat je al vele jaren in de winkels kunt vinden. Dit is dan ook het model dat nog altijd het meest te vinden is. Vrijwel elk overhemd is in regular fit te vinden. Wel is het zo dat de getailleerde overhemden in steeds meer variaties opduiken. Dit hangt onder andere af van de mate waarin het overhemd is ingenomen.

Maatwerk
Doordat er steeds meer variaties op de markt komen is het overhemd steeds meer een zaak van maatwerk geworden. Iedere man kan tegenwoordig een overhemd vinden dat hem op het lijf geschreven is. Of je nu extreem slank bent, of juist een wat grotere maat nodig hebt maakt daarbij niet langer uit. Er zijn tot wel vijftien verschillende variaties. Van de heel wijd zittende loose fit tot en met de zeer strak gevormde tight fit. Misschien kan het in het begin lastig zijn om het juiste te vinden, maar wanneer je eenmaal jouw fit hebt gevonden, dan zal je nooit meer twijfelen.

Dit bericht is geplaatst in Overhemden grote maten. Bookmark de permalink.