Gala overhemden

Kleren maken de man

smoking overhemd rood

is een veel uitgesproken uitdrukking. Wanneer u binnenkort een feestje heeft met kledingvoorschriften zijn gala overhemden de ideale overhemden om te dragen. Bij een smoking of rokkostuum horen gala overhemden. Gala overhemden zijn net wat getailleerde dan een normaal overhemd. Bij de dresscode “Cravate Noire” of “Black Tie” horen gala overhemden.

Een smoking kan zowel 2 als 3-delig gedragen worden tijdens een gala. Een smoking is meestal volledig zwart. In sommige gevallen kan een witte smoking ook gedragen worden. Bij elke combinatie horen in wittegalaoverhemden. Andere kleuren worden meestal niet gewaardeerd door gastvrouw of gastheer van de avond.

De smoking verscheen voor het eerst in Engeland rond 1887 en in de VS rond 1889. In de jaren 1960 werd het dragen van witte of gekleurde jasjes populair. De smoking is ontstaan ​​in de Verenigde Staten rond 1887. Wanneer de jas later werd gekoppeld met zijn eigen unieke broeken en galaoverhemden in de jaren 1900 was de smoking compleet.

De vroege smoking jasjes waren van hetzelfde materiaal als de zwarte jurk met een, twee of geen knoppen en een sjaal kraag van in satijn of geribbelde zijde altijd gecombineerd met gala overhemden. In het begin van de 20e eeuw kregen de galaoverhemden steeds meer een belangrijke rol bij het dragen van een smoking. De gala overhemden werden toen gedetailleerder om het geheel frivoler te maken.

Er kan vandaag de dag gekozen worden uit verschillende kleuren en tinten gala overhemden om goed te combineren met een smoking. Ook zijn er mensen die hun gala overhemden ook bij een pantalon dragen. De mogelijkheden zijn groot met gala overhemden. Er zijn verschillende modellen gala overhemden te koop, zodat u altijd goed kunt combineren met uw colbert, jasje of smoking.

Dit bericht is geplaatst in Overhemden grote maten. Bookmark de permalink.