Wat zijn strijkvrije overhemden

Overhemd De overhemd is een kledingstuk voor het bovenlichaam, voornamelijk gedragen door mannen. Het overhemd is al erg lang zeer populair. Bij elke gelegenheid die je kan bedenken, past een overhemd. Er is echter wel een bezigheid die erbij komt kijken als je overhemden draagt wat niet iedereen even leuk vind, strijken. Met strijkvrije overhemdenĀ behoort strijken tot het verleden.

Deze strijkvrije overhemden worden gemaakt van 100% strijkvrij katoen. Voorheen waren de kreukvrije overhemden vaak erg hard en warden meestal gemaakt van polyester wat niet comfortabel werd gevonden door de meeste mensen. Het klinkt misschien vreemd dat de overhemden van 100% katoen zijn gemaakt, omdat katoen meestal wel kreukt. Dit wordt voorkomen doordat de katoenen vezels eerst in een harsbad worden gelegd. Daarna wordt ineengedraaid met een langstapelige katoenen draad, tot slot worden de draden geweven tot een kreukvrije stof.

Er zijn echter wel wat was instructies bij strijkvrije overhemden. Je mag bijvoorbeeld niet teveel overhemden tegelijk wassen en niet hoger centrifugeren dan 600 toeren. Zodra de overhemden zijn gewassen, moeten ze nat opgehangen worden en de boord moet met de vingers worden glad gestreken.

Dat is natuurlijk allemaal niet voor niets. Er zitten erg veel voordelen aan het dragen van een strijkvrij overhemd. Allereerst hoef je (uiteraard) niet meer te strijken, dat is voor veel mensen toch een grote last. Aangezien het overhemd gemaakt is van 100% katoen, ga je niet zweten waardoor het ook niet gaat stinken. Als je de overhemden nat ophangt kan je ze daarna meteen aantrekken, sommige strijkvrije overhemden kunnen zelfs in de droger. Al wordt dat niet aangeraden.

Strijkvrije overhemden zijn echter niet overal verkrijgbaar. Niet elk overhemden merk heeft strijkvrije overhemden in haar assortiment.

Dit bericht is geplaatst in Strijkvrije overhemden. Bookmark de permalink.