Verschillende modellen overhemden

Als je een overhemd gaat kopen dan kun je kiezen uit verschillende modellen. Natuurlijk zijn er overhemden met korte en lange mouwen maar er is ook verschil in de modellen. De bekende merken willen zich onderscheiden van de massa door het aanbrengen van subtiele details met knoopjes of het op een bijzondere manier aanbrengen van stiksels. Ook hebben sommige merken patent op het gebruik van bepaalde stoffen. Deze mogen dan niet door andere merken gebruikt worden.

Het smokingoverhemd is een verhaal apart
Een smokingoverhemd is één van de meest chique overhemden die te koop zijn. Het overhemd is speciaal ontworpen om er een vlinderdas bij te dragen en de mouwen zijn voorzien van een dubbele manchet. Het smoking overhemd wordt over het algemeen met manchetknopen gedragen. Moderne versies hebben soms ook wel gewone manchetten die met een knoop worden gesloten. Maar als je echt een klassieke smoking wilt dragen dan draag je natuurlijk ook een bijpassend klassiek smoking overhemd.

Casual overhemden
Het overhemd past ook heel goed in een casual outfit. Draag je een vlotte jeans dan kun je daar prima een leuk overhemd op dragen. Dit kan van een bekend merk zijn of je koopt een overhemd voordelig online of in een kleding warenhuis. Als je casual gekleed kunt of mag gaan dan kun je volledig afgaan op je eigen smaak en een overhemd aantrekken waarin jij je prettig en comfortabel voelt. Een casual overhemd leent zich ook bij uitstek om zonder stropdas te dragen. Je lat dan gewoon het bovenste knoopje open en nog steeds zie je er prima uit en kun je er goed mee voor de dag komen. Casual kan soms ook wel naar je werk, als je bij een bedrijf werkzaam bent waar de sfeer minder formeel is.

Dit bericht is geplaatst in Overhemden grote maten. Bookmark de permalink.