Toen overhemden nog oversized waren

De mode verandert constant. Als we nu naar een aflevering van Friends kijken, lachen we verbaasd om de wijde spijkerbroeken en de slobberige overhemden van Joey. De laatste tien, vijftien jaar zijn de overhemden steeds strakker geworden. Zelfs mannen met een peervorm wordt aangeraden om een overhemd te dragen die niet als een tent om de zwemband hangt. Er zijn verschillende pasvormen voor overhemden te krijgen, zowel met als zonder taille en voor de vollere man is het rechte overhemd erg geschikt.


Langzame veranderingen qua pasvorm

Hoewel duidelijk is dat ook overhemden onderhevig zijn aan trends en onze merken deze op de voet volgen, gaat de verandering van pasvorm erg langzaam. Gelukkig maar, dit betekent dat het niet nodig is om elk seizoen weer nieuwe overhemden aan te schaffen. De revival van de jaren tachtig en negentig is voornamelijk qua print overgenomen door de diverse overhemdenlijnen, maar ook dit is minimaal. Schaf je een overhemd aan, let dan voornamelijk op kwaliteit en laat je leiden door persoonlijke smaak. Een mooi aansluitend hemd is tijdloos en gaat nog wel even mee.

Een overhemd dat past bij je bouw
Het is altijd mogelijk om de jaren tachtig en negentig opnieuw te introduceren in de overhemd-mode. Er zijn mannen die zweren bij het supersized model. Om met klasse de wereld te betreden raden we echter aan om een goed aansluitend hemd te dragen. Natuurlijk moet hij niet te strak zitten. Het is belangrijk dat je er lekker kunt zitten zonder dat de ruimte tussen de knopen open gaat staan. Een overhemd mag zitten als een comfortabele tweede huid. En voor alle mannen die verlangen naar de wijde overhemden van vroeger.Nog even een paar jaartjes geduld en dan komen jullie weer aan je trekken!

Dit bericht is geplaatst in Overhemden grote maten. Bookmark de permalink.