De makkelijke man

Sommige mannen dragen alleen maar t-shirts. Afhankelijk van de leeftijd van de persoon, zijn de shirts soms wel meer dan 20 jaar oud! Dit type man hecht emotionele waarde aan zijn kleding. Hij heeft vaak maar één overhemd, die voor elke bijzondere gelegenheid opnieuw tevoorschijn wordt gehaald.  Rouwen en trouwen gebeurt allemaal in hetzelfde hemd. Jubilea, doopfeesten, sollicitatiegesprekken, onderhandelingen; hetzelfde hemd. En ze komen er mee weg!!

Het overhemd als basis voor verschillende outfits
Mannen hebben het geluk dat een overhemd geschikt is voor verschillende gelegenheden. Door simpelweg de bovenste knoopjes los te doen en het hemd op een jeans te dragen, heb je een stijlvolle casual look. Met een stropdas en een smaakvol colbert ben je klaar voor een trouwerij of een feest. En ga zo maar verder. Omdat hij het overhemd zo weinig draagt, hoeft deze ook niet per se van hele goede kwaliteit te zijn. De makkelijke man hecht hier niet veel waarde aan.

Waarom meer als ook minder kan?
Mannen die al van jongs af aan t-shirts dragen vinden het erg belangrijk dat hun kleding comfortabel zit. Ze denken vaak dat het dragen van een overhemd minder fijn is, alsof ze beperkt worden in hun bewegingsvrijheid. Dit komt doordat ze nooit ervaren hebben hoe het voelt om een goed passend overhemd te dragen. Gemaakt van een zachte katoen is de overeenkomst met de vaak soepele stof van een t-shirt toch groter dan verwacht. En dat voelt goed!  Ook reageren mensen over het algemeen toch anders op je, wanneer je iets minder nonchalant gekleed bent. Dit te ervaren kan een ware eye-opener zijn. Daarom raden wij de trouwe t-shirtdrager aan: koop één keer een overhemd van goede kwaliteit. Wanneer je iets nooit geprobeerd hebt, weet je ook niet wat je mist!

Dit bericht is geplaatst in Overhemden grote maten. Bookmark de permalink.