Bij wie sluit je je aan?

Overhemden zijn verkrijgbaar in bijna alle prijsklassen. Je kunt een soms al een hemd kopen voor 10 Euro, maar kan een goedkoop kledingstuk wel van goede kwaliteit zijn? Je hebt de keuze uit merken met uiteenlopende stijlen, die allemaal tegelijkertijd hot en trending lijken te zijn. Vroeger was het toch iets gemakkelijker. Je was een hippie, of een netjes burgermeisje.  En later was je een alto of een gabber, of een net burgermeisje. Nu zijn er zoveel groepen waarbij je je kunt aansluiten dat het soms lastig is om een keuze te maken.

Belangrijke vragen om jezelf te stellen
In het oerwoud van overhemden en gelikte verkopers is het belangrijk om goed bij jezelf te blijven. Heb je last van keuzestress, hou in gedachten dat je het overhemd altijd weer kunt ruilen als je van gedachten bent verandert. Vaak heb je een termijn van een aantal weken om te beslissen of je jouw kledingstuk wel of niet wil houden.
Het begint allemaal met het stellen van de juiste vragen. We geven je hier een aantal voorbeelden:

1. Wat is mijn budget?
2. Waar wil ik mijn overhemd dragen (feest, werk, casual)?
3. Hoe wil ik overkomen (vriendelijk, verzorgd, succesvol, modebewust, zakelijk, stoer)?
4. Wat is mijn lichaamstype en welke pasvorm past hierbij?
5. Wat vind ik mooi?

Gericht zoeken
Als je de antwoorden van de eerste vragen voor jezelf op een rijtje hebt, wordt het allemaal iets makkelijker. Je kunt dan gericht zoeken in verschillende webshops, of een verkoper in een winkel inschakelen. Zodra je weet welk bedrag je wilt spenderen aan je overhemd, vallen er al heel veel opties af. Succes verzekerd!

Dit bericht is geplaatst in Overhemden grote maten. Bookmark de permalink.